Naše Usluge i Procedure

Brižna i Visokokvalitetna Nega

Moderna Laboratorija

U našoj ambulanti radimo kompletne biohemijske i hematološke analize krvi radi provere opšteg zdravstvenog stanja i dijagnostikovanja različitih bolesti. Sve rezultate dobijate isti dan. Radimo vađenje krvi, pripremu te krvi i slanje u Pasterov zavod radi određivanja titra neutralizujućih antitela na besnilo.

Ultrazvučni Pregled

Ultrazvučnim pregledom abdomena proveravamo fiziologiju organa. Ultrazvučnim pregledom možemo videti nepravilnosti u građi organa, prisustvo tumora, slobodnu tečnost u stomaku, prisustvo sedimenta, peska, kamenja u organima. Graviditet možemo dijagnostikovati od 21-25 dana posle parenja u zavisnosti od rase.

Dijetalna Hrana

Za pacijente kojima je potrebna dijetalna hrana kao podrška terapije,u našoj ambulanti možete kupiti sve kategorije dijete za pse i mačke npr. renal, urinari, hepatik, dijabetik, gastrointestinal, za gojazne, rekonvalescencija, za nutritivni oporavak, hipoalergenik....

Nega Zuba

Stomatološki pregled radimo kod ljubimaca koji su mirni i za saradnju bez anestezije. Vadjenje zuba radimo u opštoj inhalacionoj anesteziji. Ultrazvucno skidanje kamenca uvek radimo u opstoj inhalacionoj anesteziji. Samo vađenje rasklimanog mlečnog zuba i vađenje stranog tela iz usne duplje radimo bez ili u lokalnoj anesteziji.

Stigla Je Beba

Kada dobijete štene ili mače poželjno je posle stabilizacije u vašem domu dovesti ga u ambulantu na pregled. U našoj ambulanti pri prvoj poseti uradićemo opšti klinički pregled i dati napismeno program vakcinacije i dehelmintizacije po kome bi trebalo da se upravljate. U ambulanti nudimo i kompletnu prvu hranu za bebe. Psi se vakcinišu 3 puta dok su bebe, a onda jednom godisnje se radi revakcinacija. Koristimo monovalentne, dvovalentne i polivalentne vakcine u zavisnosti od starosti, rase, telesne mase psa.

Hirurške Intervencije

Hirurške intervencije se rade u opštoj inhalacionoj anesteziji. Inhalacioni aparat nam omogućava da i vrlo rizicne pacijente smemo uvesti u anesteziju kao sto su jako stare, jako izmučene životinje, hronične bolesnike, imunooslabljene životinje... Samo vrlo mali broj intervencija kao npr. minimalna zašivanja kože ili vađenje mlečnog zuba, ukoliko je zivotinja za saradnju, radimo u lokalnoj anesteziji

Povrede Oka

Kada posumnjate da je vas ljubimac povredio oko, sto je moguce brze dovedite ga na pregled oka. Neke povrede ukoliko se ne reaguje sa terapijom na vreme mogu dovesti do trajnog gubitka vida, a nekada smo prinudjeni da ljubimcu moramo izvaditi oko.

Dodaci Ishrani

Pored dijetalne hrane u ambulanti možete naći suplemente koje preporučujemo kod određenih stanja hipovitaminoza, rekonvalescencije posle bolesti ili operacija, potpora osnovne terapije …

"Hotelski" Smeštaj

Pružamo uslugu čuvanja zdravih neagresivnih pasa i mačaka za vreme godišnjih odmora, na dan ili duže. Ljubimce i leti i zimi smeštamo unutar ambulante, a šetnja se obavlja u našem dvorištu koje je sa svih strana ograđeno.

Maligni Tumori

Vlasnici često dovedu ljubimce sa pričom da ljubimac ima tumor. Nije uvek sve što se nađe na koži tumor. Takodje nekada vlasnici ne mogu poverovati kakve na izgled bezazlene ranice pokažu da su veoma ozbiljni maligni tumori koji moraju da se odstrane. Posle kliničkog pregleda dogovaramo se sa vlasnikom o načinu terapije. Hirursko odstranjivanje tumora se vrši u inhalacionoj anesteziji što je posebno važno kod iscrpljenih i imunoloski oslabljenih starih zivotinja .

Vakcinacija Protiv Besnila

Zakonska obaveza svakog vlasnika psa i mačke je da se oni čipuju i vakcinišu protiv besnila. Vakcinacija protiv besnila se prvi put radi kada pas i mačka napune 3 meseca starosti. Kada izvadimo ljubimcu pasoš u njega upisujemo kada je potrebno dovesti sledeći put ljubimca na revakcinaciju. U našoj ambulanti uslužno se radi sve u vezi papirologije: promene vlasnika , vađenje novog pasoša, prijave nestanka životinje, priprema dokumentacije za izlazak iz zemlje, izdavanje uverenja o zdravstvenom stanju.

Bolničko Lečenje

U okviru ambulante nalazi se posebna prostorija – stacionar gde smeštamo najteže pacijente koji terapiju primaju i u toku noći. Pacijenti posle transfuzije obavezno ostaju u stacionaru jos 1-2 dana. Operisani pacijenti po potrebi i želji vlasnika mogu ostati u stacionaru. U terapiji bolničkog lečenja za najteže pacijente sa gušenjem uključujemo aparat za veštačko disanje. Uslužno primamo i pacijente na rehabilitaciju od drugih kolega veterinara.

Reprodukcija Ljubimaca

U ambulanti vadimo krv za određivanje nivoa progesterona i na osnovu rezultata savetujemo koji su dani kada bi trebalo da se desi ovulacija tj. kada bi trebalo kuju odvesti na parenje. Rezultat nivoa progesterona bi trebao da se poklapa sa % kornifikovanih epitelnih ćelija vaginalnog razmaza koji radimo na mikroskopu. U ambulanti radimo ultrazvučnu dijagnostiku graviditeta počev od 21-25 dana posle parenja. Vodimo trudnoću. Ukoliko porođaj ne može prirodno da se odvija radimo indukciju porođaja, a po potrebi i carski rez. Za urgentna stanja kao što su indukcija partusa i carski rez vrata ambulante su Vam otvorena dan-noć. U toku carskog reza bebe odmah smeštamo u inkubator dok se majka ne oporavi od anestezije.

Lečenje Kože

Kožu kao jedan od organa mogu napasti različite primarne bolesti kože, ali na koži mogu da se ispolje i simptomi nekih drugih bolesti. U ambulanti pregledamo skarifikate kože, kožni citoloski bris, šaljemo briseve za antibiogram, hirurški odstranjujemo tumore, vršimo ušivanje rana, sanaciju apscesa, previjanje…. Kožu od ektoparazita štitimo različitim preparatima: spot on ampulama, ogrlicama, tabletama, praškovima, sprejevima, rastvorima koncentrata za kožu. U ambulanti ćemo vam preporučiti šta je najbolje za vašeg ljubimca zavisno od tipa kože , krzna, starosti. Terapiju nekada može vlasnik po našem uputstvu davati oralno sam u kućnim uslovima, ali terapije koje zahtevaju kupanje životinje mogu da se rade u okviru ambulante u posebnim kabinama koje su namenjene za taj tretman.

Preventiva Parazita

U sezoni pojave ektoparazita pozeljno je zaštititi ljubimce od istih, jer upravo ektoparaziti mogu doprineti ili cak i direktno uticati na razvoj nekada životno opasnih bolesti. U našoj ambulanti imate široku ponudu preparata protiv buva, krpelja, komaraca, šugaraca, muva … Ponudicemo Vam spot on preparate , ogrlice, tablete, praškove, sprejeve, koncentrate rastvora kojim može da se tretira i prostor u kome se ljubimac krece….. Pored ektoparazita ljubimce treba redovno cistiti i od crevnih parazita, u ambulanti se dehelmintizacija radi na osnovu preciznog merenja ljubimaca svih starosnih kategorija.